Energiecafé voorziet in behoefte

Persbericht DL, 10 januari 2023

Sinds december 2022 richt Duurzaam Lopikerwaard maandelijks een informatiepunt in, in De Schouw te Lopik-dorp. In dit informatiepunt, het Energiecafé, zijn vrijwilligers van Duurzaam Lopikerwaard aanwezig en men kan er terecht met allerlei vragen over energie en energiebesparing.

Na de eerste 2 keren dat dit Energiecafé plaats vond kan eenvoudig worden vastgesteld dat het in een grote behoefte voorziet. Inmiddels wisten tientallen dorpsgenoten de weg naar het Energiecafé te vinden en kregen zij antwoorden op de gestelde vragen. Er valt veel financieel voordeel te behalen, vaak met eenvoudige ingrepen. Hoe dan? Dat komt men allemaal te weten tijdens het bezoek in een 1 op 1 gesprek met een vrijwilliger van Duurzaam Lopikerwaard. Ook wordt er informatie verstrekt over duurzame (wind- en zonne-) energie en zijn er gratis energiebesparende materialen verkrijgbaar. En men kan een afspraak maken om een warmtescan van de woning te laten maken. Men kan elke eerste donderdagavond van de
maand terecht bij dit informatiepunt van 18.30 – 20.00 uur.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *