28 maart 2023 - 13:00

Heb jij tijd en zin om te komen helpen bij de Groene Werkdagen in de komende weken? Je bent van harte welkom op 1 van de volgende Groene Werkdagen, steeds tussen 13.00 en 16.00 uur:

  • in maart:   dinsdag 28 en  vrijdag 31
  • in april:  woensdag 5, vrijdag 7, dinsdag 11, vrijdag 14, donderdag 20, vrijdag 21, dinsdag 25 en vrijdag 28
  • in mei:  woensdag 3, vrijdag 5, dinsdag 9, vrijdag 12, maandag 15, dinsdag 23, vrijdag 26 en woensdag 31

In verband met de koffie en thee is het handig als we weten of/wanneer je erbij bent (mag via mail of whatsapp).  We gaan samen weer ontdekken of deze planning goed werkt. Half maart maken we de nieuwe planning voor april en mei.  Er blijft ruimte voor last minute wijzigingen in verband met het weer. Dat geven we dan via Whatsapp door.

In de komende tijd willen we gaan ontdekken op welke weekdagen er animo is voor het klussen in het groen. Daarna zal er een vast schema komen. Geef vooral aan waar jullie voorkeur ligt.   Komende werkdagen willen we graag een start gaan maken met het ruimen van een deel van de bomen. We gaan plaats maken voor wilgen en elzen, die ervoor gaan zorgen dat de bodem verbetert en dat de latere nieuwe aanplant wordt beschut. Yvo zal ons aanstaande zaterdag instructie geven hoe we de selectie maken van bomen die eruit mogen. We gaan die bomen markeren en de omgevallen bomen alvast opruimen. Daarna moeten de gemarkeerde bomen worden uitgegraven. Dat kan bij jongere bomen met de hand en bij oudere bomen gaan we dit (later) machinaal doen.

De gemeente heeft een berg houtsnippers gestort, die ervoor gaan zorgen dat de grond wordt gemulcht. Die houtsnippers kunnen met kruiwagens worden verdeeld over aangewezen delen van de boomgaard.  Verder staat er voor komende maanden op de lijst dat we de heggen en wijkbomen aanplanten, de jonge bomen snoeien en de kweektuin gaan aanleggen. Genoeg te doen, dus!  Kom jij heerlijk werken in de buitenlucht en kennismaken met andere groene enthousiastelingen? Wil je laten weten of/wanneer je erbij bent? Dan zorgen wij voor voldoende gereedschappen en natuurlijk voor koffie/thee.

Enkele aandachtspunten:

  •           Eventueel kun je jouw eigen gereedschap/schep/snoeischaar meebrengen (zorg wel dat het gemerkt is)
  •           Neem s.v.p. jouw eigen mok mee voor koffie/thee (wij kopen liever geen wegwerpbekers)
  •          Zorg voor kleding die aangepast is op het weer met waterdichte laarzen/schoenen en werkhandschoenen
  •           Er zijn nog geen sanitaire voorzieningen op de locatie (wordt aan gewerkt). Bij hoge nood: Karin woont op 2 minuten fietsen, dan krijg je de huissleutel mee.

We hopen van harte jou te zien op een van onze Groene Werkdagen!