Vouchers voor energiebesparende maatregelen

De Stichting Duurzaam Lopikerwaard start, samen met gemeente Lopik, een project waarbij particuliere woningbezitters gebruik kunnen maken van vouchers voor advisering over energiebesparende maatregelen. Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van de rijksoverheid.

De actie heeft  als doel het energieverbruik in Nederland te verminderen. De actie loopt tot alle beschikbare vouchers zijn verzilverd of tot uiterlijk 31 december 2021. De subsidie is eind 2019 door Duurzaam Lopikerwaard aangevraagd in samenwerking met de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Bunnik. Voor gemeente Lopik is in 2020 een bedrag van € 63.000 beschikbaar gekomen. Dit bedrag wordt ingezet om huiseigenaren te stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen in huis te treffen én voor advisering over energiebesparende maatregelen zoals dak-, raam-, vloer of gevelisolatie.

Alleen particuliere woningbezitters in een van de kernen van de gemeente Lopik kunnen een voucher gebruiken.

Voor de vouchers geldt:

  • U woont in de gemeente Lopik
  • U heeft een koopwoning in gemeente Lopik
  • Indien het maximaal aantal beschikbare vouchers is bereikt dan worden alleen de eerste correct ingevulde aanvragen, in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Het invullen van de aanvraag geeft geen garantie op het verkrijgen van het gewenste product.

Welke vouchers zijn er?

Voucher 2 t.w.v. € 50,- 

100 vouchers voor een energie-advies aan huis

eigen bijdrage € 25,- 

 

Voucher 3 t.w.v. € 100,- 

50 vouchers voor een energie-advies en direct waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem voor optimale warmte in huis

eigenbijdrage € 50,-

Voucher 4 t.w.v. € 25,-

55 vouchers voor een GRATIS WARMTESCAN van uw woning (mondeling advies)

meer info over warmtescan