Klimaatverandering zorgt ervoor dat we in Nederland steeds vaker te maken krijgen met tijden van droogte, afgewisseld met hevige regenbuien. Dat is nu al zo en zal alleen nog maar toenemen. Een probleem is dat de riolering die hevige regenval niet aankan, waardoor wateroverlast ontstaat. U kunt op kleine schaal daar een steentje bijdragen door een regenton aan uw regenpijp te koppelen, zodat er minder water in de riolering terecht komt. En dat water in die regenton kunt u dan bij tijden van droogte gebruiken om de tuin te besproeien. En die regenton staat hartstikke leuk in uw tuin!

Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR)) subsidie gekregen om het voor u aantrekkelijker te maken een regenton aan te schaffen.

Wat moet u doen om een regenton met korting aan te kunnen schaffen? U vult het formulier hieronder in. Daar krijgt u een mail met voucher op terug, met die mail en voucher gaat u naar Intratuin in Benschop.

Daar zoekt u een mooie regenton uit en bij de kassa krijgt u direct 30% korting. Let wel: de korting wordt alleen gegeven op de regenton, niet op accessoires of op vervoerskosten.

Deze actie geldt alleen voor inwoners van de 9 kernen van de gemeente Lopik. Deze actie gaat 1 juli 2022 om 13.00 uur van start en loopt tot de subsidiepot leeg is. dus OP=OP.