Stichting Duurzaam Lopikerwaard helpt mensen met een gering inkomen (maximaal 120% van de bijstandsnorm) binnen de gemeente Lopik om energie te besparen. De gemeente heeft hiervoor van het Rijk subsidie gekregen en Duurzaam Lopikerwaard voert dit besparingsproject uit. De huishoudens die hiervoor in aanmerking komen, hebben hierover via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) een brief ontvangen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je neemt via info@duurzaamlopikerwaard.nl contact op met Duurzaam Lopikerwaard. Een energiecoach neemt vervolgens contact met jou op of komt bij je langs om in overleg met jou te kijken naar waar jij het meeste baat bij hebt. Zo nodig kan een energieklusser je vervolgens helpen met het aanbrengen van zaken als tochtstrip, radiatorfolie of een brievenbusborstel. Uiteraard is dit allemaal gratis. Waar kan Duurzaam Lopikerwaard je zoal mee helpen? Denk aan een brievenbusborstel, kierafdichting, radiatorventilator, ledlampen, een energiebesparende douchekop, een energiemeter, een pompschakelaar voor de vloerverwarming, leidingisolatie, een stand-by-killer, kozijnfolie, gordijnen, een infrarood deken of – kussen, vervangen van elektrische apparatuur zoals een oude koelkast en vrieskist, vervangen van oude mechanische ventilatie, een juiste afstelling van de CV, een P1 meter etc.. Dit is afhankelijk wat voor jouw situatie de beste oplossing is en alles is gratis.

Beschik je over een eigen woning, dan zijn zelfs bodemisolatie of vloerisolatie en muurisolatie mogelijk. Val je binnen de doelgroep en heb je nog geen contact met ons opgenomen, doe dat dan alsnog. Inmiddels is er voor vele huishoudens opdracht gegeven voor een nieuwe koelkast of diepvries, maar ook voor vloer en muurisolatie. Mail naar info@duurzaamlopikerwaard.nl o.v.v. hulp energiebesparing, of kom naar het energiecafé op de eerste donderdag van de maand aan het Binnenhof 1.

TOOLKIT

Er is online een handige toolkit te vinden. Kijk hier.