Isoleren: altijd een verstandige keuze

In 2050 hebben we allemaal afscheid genomen van aardgas. Tot die datum hebben we de tijd om ons huis voor de energietransitie voor te bereiden. We gaan dan over op andere, niet fossiele energiebronnen die ervoor zullen zorgen dat het huis flink aangepast moet worden. Veel is nog niet helemaal duidelijk maar 1 ding is wel zeker: als je je huis goed isoleert ga je minder energie verbruiken en bespaar je op jouw energierekening. Want wat je niet verbruikt hoef je ook niet te betalen. En je maakt je huis ook klaar voor het overgaan op een warmte afgiftesysteem op lage temperatuur, een voorbeeld daarvan is vloerverwarming. 

Als je jouw woning goed isoleert levert dat ook veel meer comfort op. Door vloerisolatie neem je afscheid van koude voeten. Met spouwmuurisolatie en HR ++ of HR+++ glas ben je die vervelende tocht en koude val vanuit de gevel kwijt. Kijk onder aan deze pagina en klik op de diverse tegels om meer informatie te krijgen over de diverse isolatiemaatregelen.

Jouw huis, jouw keuze

Maar moet alles in het huis geïsoleerd zijn zal je je afvragen? Dat hangt af van jouw plannen, van je leefsituatie, van je gezinssamenstelling en ook van de leeftijd en conditie van je woning. Als je een baby hebt die over de vloer kruipt wil je graag een warme vloer. Ben je ouder en zijn je kinderen al het huis uit, dan gebruik je waarschijnlijk niet meer het hele huis. En zit je beneden vaak alleen in de woonkamer en keuken. Dan kan je ervoor kiezen om alleen de ruimtes waar je in leeft heel goed te isoleren. Je compartimenteert dan je huis als het ware. En misschien wil je al heel snel van het aardgas af, omdat je het belangrijk vindt dat je geen fossiele brandstof meer gebruikt. Wat is dan het pad dat je kunt volgen? Duurzaam Lopikerwaard helpt, adviseert en ontzorgt je bij jouw plannen om je huis te verduurzamen. Want het is jouw huis en jouw keuze.

Schermafdruk 2017 10 09 19.56.37

Isoleren is ventileren

Goede ventilatie van je huis is essentieel: een continue stroom van verse lucht zorgt voor een gezond binnenklimaat en je voorkomt schimmelvorming. Vroeger ging de ventilatie vanzelf door allerlei kieren en gaten in het huis. Maar die ongecontroleerde ventilatie wil je nu juist niet meer want daardoor gaat veel warmte verloren en is je energieverbruik dus hoger. Als je gaat isoleren is het heel belangrijk om je huis te voorzien van goede ventilatiemogelijkheden. Dat kan op verschillende manieren en is heel erg afhankelijk van je huis en het (organische) moment dat je gaat isoleren.

Op de website van Milieucentraal vind je veel informatie over ventilatie.

Duurzaam Lopikerwaard ontzorgt

Je hebt besloten om jou huis te isoleren, mooi! Waarschijnlijk heb je al op het internet gekeken en raakte je daar de weg kwijt door alle mogelijkheden, materialen en bedrijven. Dan kan Duurzaam Lopikerwaard je verder helpen. 

privacy-verklaring
Copyright © 2017 Duurzaamlopikerwaard.nl / webmaster: Jan Kooijman | email: jankman@ziggo.nl