De Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft in samenwerking met Soft Energy een collectief opgericht om ondernemers in de Lopikerwaard te begeleiden bij het realiseren van zonne-energie installaties.  Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Natuur & Milieu Utrecht (NMU), de Rabobank Utrechtse Waarden en LTO Zuidwest Utrecht. Door een collectief te organiseren wordt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk en gemakkelijk gemaakt om deel te nemen.

 Werkwijze

Voor geïnteresseerden voeren wij een Quickscan uit. Tijdens een telefoongesprek wordt informatie over de specifieke locatie en de specifieke wensen ingewonnen. Op basis van deze informatie stellen wij een beknopt rapport op over de mogelijkheden van zonne-energie op de locatie. Onder andere wordt aandacht besteed aan kosten, terugverdientijd, jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten en aan fiscale voordelen. Dit rapport wordt per mail toegestuurd en aansluitend wordt een afspraak gemaakt om dit rapport op locatie te bespreken. Indien de ondernemer deel wil nemen aan het collectief, wordt een deelnemersovereenkomst opgesteld.

Deelnemers ontvangen van het geselecteerde installatiebureau een gespecificeerde offerte voor een zonne-stroominstallatie. Deze offerte is gebaseerd op de Quickscan. De ondernemer verleent zelf opdracht aan het installatiebureau. Soft Energy ondersteund en begeleidt de ondernemer in het installatietraject en ziet toe op een correcte uitvoering.

Kosten

De kosten voor een quick scan bedragen € 350,- excl. BTW. 

Planning

In februari 2019 zijn we gestart met informatie verzamelen en het opstellen van de Quickscans voor de eerste groep van ruim 45 geïnteresseerde ondernemers. 

Benodigde informatie

Om een goed rapport op te kunnen stellen, zijn een aantal zaken van belang.  Wij stellen het op prijs als geïnteresseerden vooruitlopend op het telefoongesprek de volgende gegevens opzoeken.

  • Een jaarrekening van uw energiebedrijf. Hierop staan ook de kosten van Stedin vermeld. (Bij grootverbruiksaansluitingen (groter dan 3 x 80 Ampère)  krijgt u een aparte rekening van het netwerkbedrijf, Stedin)
  • De grootte van uw aansluiting, dus bv.  3 x 35  Ampère of bv. 3 x 50 Ampère etc. 
  • De aanwezigheid van asbest
  • Voorkeur van de daken waar u eventueel panelen geplaatst zou willen hebben

Deelname

Heb je interesse om deel te nemen? Vul dan hieronder jouw gegevens in en verstuur.  Wij nemen dan contact  op om het traject door te nemen. 

Aanbesteding

Op basis van de criteria prijs, kwaliteit, ervaring en lokaliteit is door SolarProf B.V. de beste aanbieding gedaan.

SolarProf B.V. is gevestigd in Woerden en daarmee een zeer lokale partij. De eigenaar, Ignace Boreel de Mauregnault, houdt zich al 20 jaar bezig met het besparen en duurzaam opwekken van energie. De aangeboden materialen zijn van de hoogste kwaliteit; noemenswaardig is het gebruik van panelen van REC. Dit is een Noors bedrijf wiens panelen geproduceerd worden met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Daarnaast is SolarProf in het bezit van alle keurmerken en zeer ervaren met het installeren van zonnepanelen voor agrariërs.  Bekijk ook de website van Solarpof voor meer informatie.

SolarProf B.V. zal voor elke geïnteresseerde deelnemer een offerte op maat maken welke door Soft Energy getoetst wordt op kwaliteit. Heeft u ook interesse in een offerte maar dit nog niet doorgegeven? Vul dan het onderstaande contactformulier in en verzend. 

Vragen, opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom, het liefst per mail of anders telefonisch. Kijk onderaan deze pagina voor de contactgegevens.  

Ga naar “veel gestelde vragen” m.b.t. Zonne-collectief Lopikerwaard. 

 
    Contactpersonen

    Indien u op voorhand vragen heeft kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

    Soft Energy is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van zonne-energie. Sinds 2009 adviseren wij bedrijven en overheden over de mogelijkheden van zonne-energie. Soft Energy is gespecialiseerd in zowel de technische als ook de juridische, financiële en fiscale aspecten van zonne-energie systemen. Wij begeleiden installatietrajecten en organiseren collectieven. Soft Energy is onafhankelijk en niet gebonden aan leveranciers of installateurs.  Bekijk de video.