Je huis koel in de zomer en warm in de winter!

Veel warmte (en dus energie en geld) lekt weg via een dak, of je nu wel of niet je bovenverdieping of zolder verwarmt. Een goede reden om te kijken of het isoleren van jouw dak een optie is. Je bespaart honderden euro’s aan stookkosten per jaar, je woont comfortabeler en je helpt mee aan een beter milieu!  We adviseren je altijd te kijken naar het dak, ook als dit  in het verleden al geïsoleerd is. Vaak kan je de isolatie nog verbeteren met de huidige isolatiematerialen.

Een dak (plat of schuin) kan op twee manieren geïsoleerd worden: 

  • Van buitenaf, dit gebeurt meestal als ook pannen of bitumen vervangen moet worden
  • Van binnenuit, is de gemakkelijkste en goedkoopste manier, als er voldoende ruimte is

Een plat dak extra isoleren kan met zogeheten damp-open materialen.

Je kunt zelf gemakkelijk van binnenuit een schuin dak isoleren dat niet aan de buitenkant geïsoleerd. Als je niet zo handig bent kan je het ook laten doen.

Je kunt isoleren met bijvoorbeeld pir (Xtratherm). Dat zijn platen van 8 cm dik met een goede isolatiewaarde. Pir platen kunnen geplaatst worden zonder uitgebreide verdere afwerking (bij het zelf doen) maar ook met afwerking.
Een alternatief voor Pir is Isovlas, dat met plaat en al goed afgewerkt wordt . Met Isovlas krijg je wel een isolatielaag van ongeveer 14 cm met dezelfde isolatiewaarde als de Pir platen.

De prijzen zijn als volgt:

  • pir-Xtratherm met beperkte afwerking voor € 41 per m2
  • pir-Xtratherm met volledige afwerking voor € 108 per m2
  • Isovlas met volledige afwerking voor € 99 per m2

De bijbehorende officiële isolatiewaarde is voor alle drie Rd=3,7. Je kunt dus kiezen voor een degelijk geïsoleerde zolder die je nog af moet werken of een kant en klare verzorgde.

privacy-verklaring
Copyright © 2017 Duurzaamlopikerwaard.nl / webmaster: Jan Kooijman | email: jankman@ziggo.nl