Opgesteld vermogen aan zonnepanelen in Montfoort, Oudewater, IJsselstein en Lopik eind 2018

Bekijk hier de cijfers. 

De zonnekaart laat direct zien hoeveel u kunt verdienen aan de zon.

Bekijk hier met één druk op de knop of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler.

Zonne-energie voor huurders? Lees hier het bericht van Wocozon.

Lees alles over zonne-energie op de website van Solar Magazine.

De stichting heeft de onderstaande  initiatieven benoemd en is op zoek naar partners om hieraan invulling te geven.

Met lokale installatiebedrijven een competitieve aanbieding doen om zon op woningen te installeren zodat de bewoners zelf opwekken met een rendabele investering . Zo nodig met financiering.

Met lokale installatiebedrijven een competitieve aanbieding doen om zon op bedrijfsdaken te installeren voor   eigen gebruik of verkoop.   Zo nodig met financiering.

Met lokale installatiebedrijven en een energiebedrijf zon op daken van bedrijven installeren met participatie van inwoners die dan de energie met besparing afnemen met voor de eigenaar van het dak een redelijke vergoeding.

Solar Valley

Solar Valley is een initiatief van een aantal bedrijven en instellingen in de Utrechtse Waarden. Samen willen zij bereiken dat daken in de Utrechtse Waarden maximaal worden gebruikt voor de opwekking van zonne-energie, zodat de regio voor een deel in de eigen energiebehoefte kan voorzien.

Het initiatief voor Solar Valley is genomen door de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, Van den Pol Elektrotechniek uit Montfoort en Koenders & Partners uit Jaarsveld.

Solar Valley kent een groep supporters; bedrijven en instellingen die het initiatief actief ondersteunen. Dat zijn op dit moment: Rabobank Utrechtse Waarden en LTO Zuid-West Utrecht.

Iedereen in de Utrechtse Waarden kan meedoen. Heeft u al zonnepanelen op uw dak? Meld u dan aan via de website.

Bekijk hier de aandachtspunten m.b.t. zonnepanelen, aangeboden door Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU). 

De eerste Europese fabriek voor de recycling van afgedankte zonnepanelen staat in Frankrijk. Veolia, PV Cycle en het Syndicat des Énergies Renouvelables openden de fabriek in Rousset, Zuid-Frankrijk in juli 2018. Lees hier het hele artikel van duurzaambedrijfsleven. nl