Duurzaam Lopikerwaard organiseert een collectieve inkoop van zonnepanelen voor het MKB in de regio Montfoort, Lopik, IJsselstein en Oudewater.

Op Initiatief van Duurzaam Lopikerwaard is er, in navolging van de collectieve inkoop van zonnepanelen voor de daken bij de agrariërs, nu ook een collectieve inkoop gestart voor het MKB in de regio Montfoort, Lopik, IJsselstein en Oudewater. Er zijn nog steeds aantrekkelijk mogelijkheden voor de kleinverbruikers omdat de salderingsregeling is verlengd tot 2023, waarna deze in stappen wordt afgebouwd tot 2031. Voor de grootverbruikers (aansluiting van groter dan 3×80 Ampère) is er nog steeds de gunstige SDE regeling en voor bedrijven met een groot dak en een laag stroomverbruik is er de postcoderoos. De laatste regeling kan lucratief zijn als u zelf ook deelnemer aan de regeling wordt. Duurzaam Lopikerwaard heeft het bedrijf Soft Energy gevraagd als onafhankelijke samenwerkingspartner het geheel aan administratieve zaken van de aanbesteding en de business case op zich te nemen. Met Duurzaam Lopikerwaard is overeengekomen dat u voor 350 Euro (ex BTW) een quickscan kunt laten uitvoeren door Soft Energy.

U kunt zich aanmelden via deze link. 

Hier kunt u ook nagaan onder welke voorwaarden u kosteloos de quickscan uit kunt laten uitvoeren.  De quickscan geeft u een berekening van kosten en opbrengsten van de investering.  De quickscan geeft geen uitsluitsel over de geschiktheid van de dakconstructie.

Bekijk hier de flyer. Voorzijde. Achterzijde. 

Bekijk hier zoals het werkt en de resultaten tot dusverre (juni 2020).