Agrarische Natuurvereninging Lopikerwaard

In het voorjaar van 2022 heeft het collectief Lopikerwaard een zestal filmpjes gemaakt over het Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb). Ditmaal verteld door boeren, vrijwilligers en anderen die zich inzetten voor de biodiversiteit, met name gefocust op het weidevogel- en botanisch beheer. 

Bekijk hier het eerste filmpje. 

En bekijk hier het 2e filmpje.

Documentaire:
GREEN TALES OF THE CITY

We hoeven nog niet aan de anti-depressiva als het gaat om het redden van onze planeet. De Nederlandse documentairemaker Gwen Jansen geeft in de film Green Tales Of The City een humoristisch, optimistisch filmisch inkijkje in de duurzaamheidsbeweging in ons land. Deze wordt in rap tempo krachtiger en omvangrijker.Als kijker volg je in verschillende steden van binnenuit de verhalen van een aantal buitengewoon bevlogen en gedreven mensen die allen grootse, vernieuwende projecten zijn gestart om zoveel mogelijk andere Nederlanders positief te activeren om milieubewuster te gaan leven. We zien ‘on the job’ hoe ze dit proberen te doen, welke samenwerkingen ze opzoeken en voor welke grote uitdagingen ze soms komen te staan. Ze zijn vastberaden om de leefbaarheid in hun stad in Nederland te vergroten op het vlak van bijv. luchtkwaliteit, veerkracht/adaptatievermogen van de stad/diversiteit/creativiteit/openheid van de stad. Hoe lastig soms ook. 

Zal het hen lukken om te slagen om op tijd zoveel mogelijk andere mensen te activeren?Maar we zien ook de andere kant van het verhaal. We maken kennis met de diverse beweegredenen en het gevoel van mensen die (nog) niet optimaal milieubewust leven. Inclusief die van de filmmaakster zelf. En hoe reageren dezelfde mensen als ze een week lang uiteenlopende tools hebben gekregen om duurzamer te leven?De documentaire kijkt weg als een vrolijke speelfilm zonder saaie pratende hoofden in veel te lange interviews.

Green Tales maakt deel uit van de officiële selectie van het prestigieuze filmfestival American Documentary FilmFestival te Palm Springs, Californië. Eerder won de Film de Social Impact Award op het filmfestival A Show For A Change in de V.S.

 Bekijk hieronder de trailer.