Je investering snel terug verdienen!

Een spouw, de tussenruimte tussen de buiten en de binnenmuur, kan je laten opvullen met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie levert je snel lagere energiekosten op, het geeft meer wooncomfort en je draagt ook nog bij aan een beter milieu. Én het is relatief goedkoop. Meestal heb je je investering al in een paar jaar terug. Een voorbeeld: het isoleren van de spouwmuur van een tussenwoning kost ongeveer € 850 en je bespaart ongeveer € 225 (prijspeil 2017) Terugverdientijd is dus nog geen 4 jaar!

Het comfort in je huis gaat flink omhoog, de muren voelen veel minder koud aan en je woning houdt de warmte veel beter vast. Je gasverbruik gaat omlaag waardoor je dus ook minder fossiele energie verbruikt en je meehelpt aan het verminderen van de CO2 uitstoot! 

Zo werkt het:

De spouw, de ruimte tussen de binnen en buitenmuur  wordt  door een gespecialiseerd bedrijf opgevuld met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal, piepschuimbolletjes of glaswolvlokken (voor 80% gemaakt van gerecycled glas) wordt via gaten die in de voegen geboord worden in de loze ruimte tussen de voegen geblazen. De gaten die worden geboord zijn gemiddeld 16-18mm groot en worden daarna weer opgevuld met specie in dezelfde kleur als de voegen van de woning. Als het netjes is uitgevoerd zie je er bijna niks van. 

Heeft jouw woning een spouwmuur?

Of je woning een spouwmuur heeft, ligt aan het bouwjaar:

  • Huizen die gebouwd zijn voor 1920 hebben zo goed als zeker geen spouwmuur. Isoleren kan, maar dan ben je aangewezen op gevelisolatie of de buitenmuur vanuit binnen isoleren
  • Huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 zijn normaliter geschikt voor spouwmuurisolatie (na-isolatie). Zij hebben een binnen- en een buitenmuur met tussenruimte,
  • Bij huizen die gebouwd zijn na 1976 is er sprake van een wisselende mate van isolatie. Hoe later gebouwd, hoe voller de spouw. Bijvullen van de spouw verbetert de isolatiewaarde en kan in sommige gevallen.
privacy-verklaring
Copyright © 2017 Duurzaamlopikerwaard.nl / webmaster: Jan Kooijman | email: jankman@ziggo.nl