Bespaartips geordend naar categorie!

Overal in je huis kun je energie besparen! We hebben het gemakkelijker voor je gemaakt door al onze tips in categorieën te stoppen. Zodat je snel bijvoorbeeld alle tips over verwarmen vindt, over koken of over wassen. En we bevelen je speciaal de categorie resultaten meten aan. Want energie besparen begint bij bewustwording en dat krijg je door eerst te meten en te weten wat je verbruikt.

Kijk hier voor bespaartips.

Energie besparen in en rond de woning

Ongeveer 80 % van het energieverbruik in onze gemeente is verbruik in woningen. Woningbesparing is dus een belangrijk doel als het om besparen op energie gaat.  Besparing is de eerste stap op weg naar duurzaam. Met opwekking van zonne- en windenergie alleen komen we er niet. Het verbruik moet dringend omlaag, al is het maar om het piekverbruik te verlagen. Alleen op die manier kunnen we op de lange duur ervoor zorgen dat er altijd de energie beschikbaar is die we nodig hebben.   Minder energie verbruiken is goed mogelijk, zonder dat u hoeft in te leveren op comfort. Besparen op energie is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee. Duurzaam Lopikerwaard biedt de bewoners van de gemeente Lopik ondersteuning om dit te bereiken.

Wilt u hulp van Duurzaam Lopikerwaard?

Dat kan. Duurzaam Lopikerwaard kan u op weg helpen om uw woning energiezuinig te maken. Aan de hand van het rapport van de scan kunnen wij de volgende dingen voor u doen:

·        Een plan maken

Een energieambassadeur van Duurzaam Lopikerwaard (een vrijwilliger) bespreekt met u wat u wilt dat er moet gebeuren. U wilt vooral op kosten besparen? Dat kan. Of wilt u zoveel mogelijk energie besparen? Dat kan ook. U zegt hoeveel geld u erin wilt steken en wij houden daar rekening mee.  Van goedkope besparingen tot aan het helemaal energie-neutraal maken van uw woning. En alles daartussen in.  Ook zonder veel geld te besteden is al veel mogelijk.

·        Aan de slag

Als het plan gemaakt is kan de energie-ambassadeur u helpen met het volgende:

  • Offertes vragen van bedrijven voor o.a. woningisolatie en verwarming
  • Vervangen van lampen door zuinige LED-lampen
  • Adviseren of het loont oude huishoudelijke apparaten te vervangen door moderne zuinige modellen
  • Plaatsen van doorstroombegrenzers en watersparende douchekoppen
  • Warmtescan met IR-camera: opsporen van warmtelekken (lees er hier alles over)

Duurzaam Lopikerwaard werkt met vrijwilligers. Deze krijgen een training voor de werkzaamheden die zij voor u doen. Wilt u ook energie-ambassadeur worden? Geef u dan hier op. Duurzaam Lopikerwaard kan uw hulp goed gebruiken!

·        Vertrouwelijkheid

Duurzaam Lopikerwaard zal uw gegevens vertrouwelijk behandelen. Uw gegevens worden nooit aan anderen gegeven zonder uw toestemming.

Bespaartips