In 2022 ruim 90 miljoen euro budget voor subsidie op elektrische auto’s

Update van Nederland Elektrisch:

Het budget voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is met 91,4 miljoen euro in 2022 fors hoger dan in 2021. Zo krijgen nog meer particulieren de kans om met subsidie een elektrische personenauto te kopen of leasen, nieuw of gebruikt.

Na 1 januari 2022
De subsidie is bedoeld voor particulieren die de koop- of leaseovereenkomst voor hun elektrische personenauto hebben afgesloten op of na 1 januari 2022.

Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is 71 miljoen euro. Dat is bijna 5 keer zoveel als in 2021. Het subsidiebedrag per nieuwe auto gaat wat sneller omlaag dan gepland, te weten naar 3.350 euro. De reden hiervoor is volgens het kabinet dat de prijzen van elektrische auto’s sneller dalen en er veel animo is. Op deze manier kunnen meer particulieren gebruikmaken van de subsidie.

Voor gebruikte auto’s blijft het subsidiebedrag per auto gelijk, namelijk 2.000 euro. In totaal is er voor deze categorie 20,4 miljoen euro subsidie beschikbaar, een stijging van bijna 7 miljoen euro ten opzichte van 2021.

Oplaadpuntenadvies VvE’s
Voor bezitters van elektrische auto’s die lid zijn van een Vereniging van Eigenaars (VVE) kan de Subsidie Oplaadpuntenadvies SEEH voor VvE’s interessant zijn. Deze subsidie is bestemd voor VVE’s woonverenigingen en wooncoöperaties om een adviesrapport te laten opstellen voor het aanleggen van een of meer oplaadpunten op hun eigen parkeerterrein. Deze subsidie opent op 24 januari 2022.

Bekijk hier een overzicht van alle beschikbare subsidies.