Wat vragen wij van je?

Woon je in de gemeente Lopik? Dan kan je een gratis energiebesparend artikel opvragen.  Via het contactformulier kan je aangeven welke gratis energiebesparende artikelen je wilt ontvangen.  Geef het ook door aan je vrienden en kennissen in de gemeente Lopik.

Via het contactformulier kun je je ook aanmelden voor onze  nieuwsbrief voor meer tips om te besparen.

Terug naar alle actie. 

Geo – Trio II – energiedisplay te leen

Duurzaam Lopikerwaard stelt 10 stuks Trio II energiedisplay’s ter beschikking om je inzicht te geven in jouw energieverbruik. De praktijk leert dat door meer bewustwording van jouw verbruik deze verbruiksmanager je 5 tot 10 procent energie bespaart. Mochten er meer dan tien aanmeldingen komen, dan moet je enige tijd wachten en kom je op de wachtlijst.

Altijd al inzicht willen hebben op je stroom- en gasverbruik?

Specificaties: De Trio II energiedisplay meet je gas- en stroomverbruik. Je kunt de gegevens bekijken via een apart beeldscherm die je in een houder op iedere gewenste plek kunt neerzetten. Trio II energiedisplay laat jouw realtime stroomverbruik zien (hoeveel verbruik je op dit moment). Het beeldscherm toont een verbruiksmeter met draaischijf en wijzer die het actuele verbruik weergeeft in kWh of in € (elektriciteit) in een groene, oranje en rode zone, waarbij een lichtje bovenop het schermpje overeenkomstig meekleurt. De wijzer laat ook zien of je stroom teruglevert als dat het geval is, het lichtje knippert dan. Een gasvlam gloeit steeds groter op bij meer gasverbruik, met weergave in m3 en € . Hoe vaak je gasverbruik wordt gemeten, hangt af van jouw gasmeter. In een grafiek kun je jouw energieverbruik per uur, dag, week, maand of jaar zien. Kijk hier voor meer informatie. 

Bijzonderheden:

  • De temperatuur in de woning wordt gemeten en weergegeven en in kleur wordt aangegeven of dit boven de streeftemperatuur uitkomt.
  • De Trio II vergelijkt jouw verbruik met jouw budget voor de dag, week en maand, zodat je gemakkelijk in de gaten kunt houden of je binnen jouw budget blijft.
  • Als je zonnepanelen hebt, laat de Trio II direct zien wanneer en hoeveel elektriciteit je terug levert aan het net. Het lichtje op het beeldscherm gaat groen knipperen bij teruglevering.
  • De Trio II heeft een eigen draadloze verbinding, waardoor geen verbinding met internet nodig is. Dit geeft dus 100% zekerheid dat jouw energieverbruiksgegevens binnenshuis blijven.
  • Indien gewenst kun je updates van de software ontvangen via een (tijdelijk) te activeren wifi-module.
  • De dongel van Trio II is te gebruiken bij slimme meters vanaf DSMR 4.0 en hoger (geplaatst vanaf 2014).

Voor een paar verhelderende filmpjes kunt u hier terecht:

https://www.youtube.com/watch?v=Ay6_39OkRuY&t=8s

https://www.youtube.com/watch?v=cKWzpEGfymM&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=H-xuYCFaKO4&t=6s