Wat vragen wij van je?

Woon je in de gemeente Lopik? Dan kan je een gratis energiebesparend artikel opvragen.  Via het contactformulier kan je aangeven welke gratis energiebesparende artikelen je wilt ontvangen.  Geef het ook door aan je vrienden en kennissen in de gemeente Lopik.

Via het contactformulier kun je je ook aanmelden voor onze  nieuwsbrief voor meer tips om te besparen. 

Neem nu afscheid van je oude E27 gloei- of halogeenlampen en ontvang er gratis dimbare ledlampen voor terug. (maximaal 3 per gezin)

U kunt kiezen uit drie soorten ledlampen:

  • Calex LED volglas Filament Standaardlamp 220-240V, 4W 390lm E27 A60, Softline 2700K CRI80 Dimbaar,
  • Calex Power LED A60 Standaardlamp 220-240V 8W, 600lm E27, 2700K Dimbaar
  • Calex Power LED A60 Standaardlamp 220-240V 10W, 810lm E27, 2700K Dimbaar

Gloei- en halogeenlampen vervangen, wat led je?

Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is een slimme zet, zelfs als de lampen nog goed werken. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan ledlampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Door het lage energieverbruik en de lange levensduur ben je met led dus veel goedkoper uit.

Je kunt flink energie besparen door je huis efficiënt te verlichten. Bij gloeilampen komt bijna alle (99 procent) impact op het milieu door de elektriciteit die nodig is als de lampen aan staan. Slechts 1 procent van deze impact wordt veroorzaakt door de productie van de lamp. Daarom is het goed om alle gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door led, ook als ze het nog doen. De energie die het kost om een ledlamp te produceren win je al binnen 300 branduren terug.

Milieu Centraal geeft o.a. tips om energie te besparen met verlichting, helpt je stap voor stap op weg om de juiste lamp te kiezen .

Woon je in de gemeente Lopik, dan krijg je ledlampen, zolang de voorraad strekt, op is op.  Aanmelden kan via onze contactpagina

Terug naar alle actie.