Wat vragen wij van je?

Woon je in de gemeente Lopik? Dan kan je een gratis energiebesparend artikel opvragen.  Via het contactformulier kan je aangeven welke gratis energiebesparende artikelen je wilt ontvangen.  Geef het ook door aan je vrienden en kennissen in de gemeente Lopik.

Via het contactformulier kun je je ook aanmelden voor onze  nieuwsbrief voor meer tips om te besparen. 

Een gratis  pompschakelaar (op is op)

Vaak staat een vloerverwarmingspomp de gehele dag aan, niet alleen in de winter maar zelfs in de zomer. Dat is zonde, want in de zomer en op andere warme dagen heb je geen vloerverwarming nodig en is de circulatie van het water dus overbodig. Een pompschakelaar controleert of de thermostaat aanstaat en of er dus warm water gevraagd wordt om de woning te verwarmen. Is er geen warmtevraag, dan schakelt de pompschakelaar de circulatiepomp uit. Dat voorkomt onnodig energieverbruik.

Tip: om te voorkomen dat waterpomp te lang stilstaat tijdens de zomermaanden, bevindt zich in een goede pompschakelaar een timer die ervoor zorgt dat de pomp elke dag een paar minuten loopt. Schakel je de pomp namelijk langere tijd uit, dan kan hij vast komen te zitten. 

Het installeren van zo’n pompschakelaar is eenvoudig zelf te doen.

  1. Een pompschakelaar heeft een ingebouwde stekker die in een stopcontact past.
  2. In de pompschakelaar bevindt zich ook een stopcontact, hier steek je de stekker van de circulatiepomp in.
  3. De pompschakelaar heeft een warmtesensor die je op de toevoerleiding van de cv-leiding bevestigt. Deze sensor meet wanneer de verwarmingsinstallatie warm water levert. Dan schakelt de circulatiepomp in en wordt de vloer verwarmd.

Woon je in de gemeente Lopik, dan maak je een kans op een gratis Magnum Eco CV pompschakelaar. Er zijn wel voorwaarden: er is nu geen pompschakelaar aanwezig en de nieuwe schakelaar mag alleen voor particulier gebruik zijn (dus niet voor bedrijven). Aanmelden kan via onze contactpagina

Terug naar alle actie.