Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met onze actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!  Duurzaam Lopikerwaard doet haar best om Lopik te vergroenen. Dat kunnen wij niet alleen. Daarom deze sedumdaken-actie. Heb je een geschikt dak? Dan kun je in aanmerking komen om mee te doen en dat met een leuke subsidie!

Samen met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) en de Gemeente Lopik willen we het waterbewustzijn en het duurzaam waterbeheer vergroten.

Er is een mooie manier om regenwater (tijdelijk) op te vangen: een sedumdak. Sedum is een verzamelnaam voor winterharde grondbedekkende en vochtvretende vetplantjes die uitbundig kunnen bloeien en bij een bui water opzuigen. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) vindt het zo belangrijk dat we ons aan het veranderende klimaat aanpassen dat men tijdelijk subsidie geeft voor onze actie. Door deze subsidie kunnen wij de inwoners van alle Lopikse kernen sedum aanbieden met

30% korting op sedumcassettes

Een sedumdak kan veel water opnemen waardoor extreme regenbuien geen overbelast riool meer opleveren, is een oase voor insecten – allerlei soorten bijen en vlinders komen op de bloemen af, zorgt voor verkoeling van de ruimte onder het dak en van de omgeving en gaat daardoor hittestress tegen, zorgt voor een schonere lucht, verlengt de levensduur van je dak en is prachtig om naar te kijken!

De actie

Nog steeds kunnen de inwoners van alle Lopikse kernen kant-en-klare  sedumcassettes kopen met 30% korting (max. 25 m²). Dit zijn cassettes, die zó op een leeg dak geplaatst kunnen worden, hier zitten de onderlaag, de drainagelaag en sedummatten al in.

De cassettes worden verkocht bij Intratuin, Weg de Verenigde Naties 2 in Benschop. De 30% korting geldt alleen bij de aanschaf in het tuincentrum (dus niet bij bestelling via internet). Intratuin geeft korting op eventueel vervoer als je niet zelf kunt vervoeren.

Niet elk dak is geschikt om er sedum op te leggen: de matten zelf wegen het nodige en als het regent, houdt sedum veel regenwater vast en wordt dus nóg zwaarder. De leverancier kan hierin vast adviseren. 

Belangstelling? Ga naar het Klimaatplein in Intratuin, pak een voucher met het wapen van de gemeente Lopik en vul dit in. Met die voucher krijg je bij de klantenservice 30% korting op de aankoop. 

Alleen voor inwoners van 1 van de Lopikse kernen.