Gratis kleding ruilen met de ketting kledingruil: de nieuwe trend

Waarom nieuwe kleding kopen als je óók de leukste tweedehands items kunt scoren? Tweedehands kleding is duurzamer, goedkoper en vaak ook nog eens een stuk leuker. Een Amsterdamse kledingruilgroep bedacht een alternatief voor een kledingruilfeest: de ketting kledingruil!

Hoe werkt de ketting kledingruil? 

Het concept is simpel. Een groepje mensen dat bij elkaar in de buurt woont geeft via een logische route tassen met kleding aan elkaar door. Zodra de tas bij jou thuis aankomt, heb je 3 dagen de tijd om te ‘shoppen’ voordat je de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken toevoegen die je zelf niet meer draagt. Dit hoeft niet 1 op 1. Soms haal je er één leuke blouse uit en stop je er drie items bij, maar het is ook wel eens andersom.

De kledingkettingen worden gecoördineerd door Ans in Lopik en Yvonne in Benschop. Er is in Lopik en Benschop een ketting actief met dameskleding. In de meeste kettingen vind je kleding van maat XS, S, M, L, XL en XXL. Zo is er voor ieder wat wils! De tassen vol kleding worden volgens een logische route doorgegeven.

Een telefoon is wel noodzakelijk. Je zit met z’n allen in een groepsgesprek op Whatsapp en in een onlinedocument zie je precies wanneer en van wie je een tas krijgt, en naar wie je de tas vervolgens weer weg moet brengen. In de app delen we ook outfitfoto’s van onze ‘nieuwe’ aanwinsten.” Tweedehands shoppen wordt zo steeds populairder.

Nieuwe kleding én contacten

De ketting kledingruil is een makkelijke manier om gratis kleding te ruilen, maar óók om nieuwe mensen uit je buurt te leren kennen.

De voordelen van de Ketting Kledingruil: 

  • Het is gratis
  • Het is duurzaam; geen extra milieu-impact van de mode-industrie
  • Laagdrempelige manier om eens iets anders te proberen
  • Je leert andere mensen kennen
  • Je hoeft niet te winkelen voor je kleding
  • Het is lokaal
  • Je wordt zelf blij en je maakt anderen blij met kleding.

Hoe kun je je aanmelden?                                  

Lijkt het je wat om zelf mee te doen aan een ketting kledingruil? 

Woon je in Lopik-dorp of in Uitweg, Lopikerkapel, Jaarsveld of Cabauw en wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via deze link.

Woon je in de kern Benschop en wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden via deze link.