Het   Repair Café is elke  eerste donderdag van de maand open van 14.00 – 17.00 uur. Zie de agenda voor de juiste datums. 

Adres: Binnenhof 1, Lopik-dorp, Tel.: 0348-552 131,

E-mail: repaircafe@duurzaamlopikerwaard.nl

Bekijk hier een aardige video van BBC Earth: If It’s Broke, Fix It | Our Frozen Planet

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Nu is er het  Repair Café. 

Nu ook met je trage laptop of pc naar het Repair Café in Lopik

In de Jan Bunnikschool, aan de Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker), draait het voortaan allemaal om repareren. Er staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Specialismen op afroep beschikbaar: incidenteel laswerk, herstel leerproducten en stoffering/reparatie meubels. Als u van deze diensten gebruik wilt maken geeft u dit vooraf door via: 06 19818028

Door repareren te promoten zal Duurzaam Lopikerwaard bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Andries van der Plas, die leiding gaat geven aan dit Lopikse initiatief “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Zelf repareren? En weet je niet hoe? Misschien vind je hier de juiste tip. 

Mooi artikel in AD over nieuwe pand. 

Lees het hier.