De Nationale Klimaatweek 2022 in Lopik

Dit jaar vindt De Nationale Klimaatweek plaats van 31 oktober t/m 6 november 2022. Er worden heel veel activiteiten en evenementen georganiseerd. Het doel is om te laten zien hoe je energie kunt besparen en welke hulp er beschikbaar is wanneer je daar zelf moeite mee hebt. Hiervoor komt steeds meer belangstelling. Wie heeft er nou geen last van de enorm stijgende energieprijzen? Daar is echt wat aan te doen!

Klimaatburgemeester

“Klimaatburgemeesters” zijn in de gemeenten de kartrekkers. Zij zijn benoemd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het zijn gewone burgers die zelf al ervaring hebben met het

verduurzamen en die hun kennis graag met anderen delen. In Lopik is Dick Nederend benoemd tot Klimaatburgemeester van de gemeente en Dick, die we kennen als de inspirerende voorzitter van Duurzaam Lopikerwaard, is zeer vereerd met die benoeming. 

Op zaterdag 29 oktober en 5 november staat Dick’s huis, Vrijheidslaan 61 te Lopik, open voor eenieder die belangstelling heeft. Er is veel informatie te krijgen over de wijze van bv. verwarmen. En de bezoekers krijgen antwoord op de volgende vragen. Wat is waterzijdig inregelen van een CV? Wat zijn infraroodpanelen? Hoe verwarm je met een airco? Maar ook hoe ziet triple glas eruit en wat zijn de ervaringen van 10 jaar zonnepanelen? Hoe monitor je het gas en elektra verbruik? Kortom genoeg om over van gedachten te wisselen en er je voordeel mee te doen. 

Tijdens de rondleiding kunnen de bezoekers zien wat Dick zelf al heeft verwezenlijkt. Dick geeft uitleg en u kunt vragen stellen, ook over uw eigen huis en wat   u daar zelf aan zou kunnen en willen verbeteren. Aanmelding vooraf is gratis maar wel nodig om te grote drukte te voorkomen. Dat kan hier.