Duurzaam Lopikerwaard naar Binnenhof 1

Duurzaam Lopikerwaard is erin geslaagd om haar intrek te kunnen nemen in een prachtig onderkomen in Lopik-Dorp. Het gaat om het pand Binnenhof nummer 1 waar eveneens Vluchtelingenwerk haar spreekuren houdt. Het is het pand van Roelse Makelaardij die ook nog een deel van het pand in gebruik houdt.

Energie-café

Met ingang van de maand mei zal het maandelijkse Energie-café hier worden gehouden. Op de 1e donderdag van de maand van 18.30 – 20.00 uur kan je dan terecht met al je vragen over energie en energiebesparing. Verder kun je advies krijgen over het verduurzamen van je huis én er zijn energiebesparende middelen verkrijgbaar.

Repair Café

Ook het maandelijkse Repair Café zal plaats vinden op deze nieuwe locatie. Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Daar ga je mee naar het Repair Café. Je kunt er met ingang van de maand mei terecht op elke 1e of 2e donderdagmiddag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de juiste datums op de website van Duurzaam Lopikerwaard

Zwerfvuilambassadeurs

De zwerfvuilambassadeurs, die elke maand met een grote groep vrijwilligers ervoor zorgen dat de openbare buitenruimte toonbaar blijft, gaan deze locatie als verzamelpunt gebruiken.

Duurzaam Lopikerwaard zal hier voortaan haar vergaderingen houden. Het pand wordt al in gebruik genomen maar er volgt nog een feestelijke opening op zaterdag 10 juni, tijdens de Jaarmarkt in Lopik. Daarover berichten we later.