21 september 2023 - 20:00
Lopik

Informatieavond ‘Aardgasvrij wonen en werken in Lopik’

De gemeente Lopik wil minder afhankelijk worden van het aardgas. Wat betekent dit voor u als inwoner of ondernemer van Lopik? Op donderdagavond 21 september bent u van harte welkom in Dorpshuis De Schouw in Lopik om hierover mee te praten.

Nederland heeft klimaatdoelen opgesteld waar alle gemeenten aan meedoen. Zo ook de gemeente Lopik. Samen met adviseurs van HetEnergieBureau heeft Lopik een plan gemaakt: de concept Transitievisie Warmte.

Wat is de Transitievisie Warmte?

De Transitievisie Warmte geeft richting aan wáár en wanneer we in Lopik de komende jaren ons aardgasverbruik kunnen verminderen en uiteindelijk van het aardgas af kunnen gaan. En hoe we die overgang naar aardgasvrij organiseren. Hierover gaan we graag met u in gesprek.

De uitkomsten van de avond worden meegenomen in de visie. Eind 2023 stelt de gemeenteraad de visie vast. Een korte uitleg over de Transitievisie Warmte vindt u op onze website  .

Programma

Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. Om 20.00 start het programma met een welkomstwoord door wethouder Jan Vente. Daarna laat HetEnergieBureau zien wat er de komende tijd gaat gebeuren. Er is ruimschoots tijd voor het beantwoorden van uw vragen en het geven van uw reactie.

Wilt u alvast vragen of opmerkingen indienen? Graag! Stuur deze per mail naar  duurzaam@lopik.nl.

Informatiemarkt

De avond wordt afgesloten met een kleine informatiemarkt waar u bij diverse partijen en experts terecht kunt voor tips en adviezen over energie besparen en het isoleren van uw huis. Duurzaam Lopikerwaard is daar ook aanwezig.

We verwelkomen u graag

Alle inwoners en ondernemers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom op donderdag 21 september in Dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6 in Lopik.

Graag tot dan!