Feestelijke opening onderkomen Duurzaam Lopikerwaard

Duurzaam Lopikerwaard is erin geslaagd om haar intrek te kunnen nemen in een prachtig onderkomen in Lopik-Dorp. Het gaat om het pand Binnenhof nummer 1 waar eveneens Vluchtelingenwerk haar spreekuren houdt. Het is het pand van Roelse Makelaardij die ook nog een deel van het pand in gebruik houdt.

Feestelijke opening

Het pand wordt al gebruikt maar op zaterdag 10 juni, tijdens de Jaarmarkt in Lopik, werd het pand feestelijk geopend. Dit gebeurde door de drie burgemeesters die Lopik rijk is. Burgemeester Laurens de Graaf wordt daarbij ondersteund door kinderburgemeester Iza van Dam en door de klimaatburgemeester Dick Nederend, die ook voorzitter is van Duurzaam Lopikwaard. Om 10.00 uur verrichtten zij met z’n drieën een openingshandeling. Aansluitend was het gedurende de Jaarmarkt Open Huis en kon men er terecht voor alle zaken die met duurzaamheid en energie te maken hebben. En natuurlijk was er taart.

Energie-café

Op deze locatie wordt nu ook het Energie-café gehouden. Op de 1e (en soms 2e) donderdag van de maand van 18.30 – 20.00 uur kun je dan terecht met al je vragen over energie en energiebesparing. Verder kun je advies krijgen over het verduurzamen van je huis én er zijn energiebesparende middelen verkrijgbaar.

Repair Café

Ook het maandelijkse Repair Café vindt plaats op de locatie Binnenhof 1. Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Daar ga je mee naar het Repair Café, elke 1e of 2e donderdagmiddag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de juiste datums op de website van Duurzaam Lopikerwaard. Tijdens de Jaarmarkt is het Repair Café beperkt open van 10 tot 16 uur.

Zwerfvuilambassadeurs

De zwerfvuilambassadeurs, die op de laatste zaterdag van de maand met een grote groep vrijwilligers ervoor zorgen dat de openbare buitenruimte toonbaar blijft, gaan deze locatie als verzamelpunt gebruiken.