Gemeente Lopik neemt twee elektrische dienst- en deelauto’s in gebruik

Lopik, 01-11-2021

Burgemeester Laurens de Graaf en wethouder Gerrit Spelt hebben namens de gemeente Lopik maandag 1 november 2021 twee elektrische dienst- en deelauto’s in gebruik genomen. De Opel Corsa E en Renault Kangoo E worden op werkdagen gebruikt als dienstauto door medewerkers van de gemeente. Tijdens avonduren en weekend-, feest- en gedenkdagen zijn de auto’s beschikbaar als deelauto’s voor inwoners van de gemeente Lopik.

Wethouder Spelt: “De leasecontracten van de huidige dienstauto’s liepen af. Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld als het gaat om duurzame maatregelen. De zonnepanelen op onze gemeentelijke gebouwen en brandweerkazernes zijn daar een mooi voorbeeld van. Nu de auto’s moesten worden vervangen, is nauwkeurig gekeken hoe we onze eigen vervoersmiddelen duurzamer kunnen maken. We hebben daarom besloten over te stappen op elektrische auto’s; een Opel Corsa E en een Renault Kangoo E. Steeds meer mensen willen vervoersmiddelen met elkaar delen. Een mooie ontwikkeling, want deelvervoer zorgt voor minder auto’s in de straat en op de weg. Ook past het aanbieden van deelmobiliteit in de landelijke ambitie om de CO2-uitstoot terug te dringen en te komen tot een energie- en klimaatneutraal Nederland voor een betere toekomst voor ons en onze kinderen.”

Opel Corsa E en *Renault Kangoo E

De auto’s worden op werkdagen gebruikt als dienstauto door medewerkers van de gemeente Lopik.

De Opel Corsa E is tijdens weekend-, feest- en gedenkdagen van vrijdag 19.00 uur tot maandag 07.00 uur beschikbaar als deelauto voor inwoners van de gemeente Lopik.

De *Renault Kangoo E is 7 dagen per week van 19.00 uur tot 07.00 uur beschikbaar als deelauto voor inwoners van de gemeente Lopik.

*De Renault Kangoo E wordt op een later moment geleverd. Tot die tijd kan gebruik worden gemaakt van een Ford Focus.

Reserveer en betaal de rit met de JustGo app

De twee elektrische deelauto’s komen op de parkeerplaats tussen het gemeentehuis en het appartementencomplex De Lentehof. Zo zijn de auto’s voor iedereen toegankelijk. Medewerkers en bewoners kunnen de auto’s makkelijk en snel reserveren, openen en betalen met de JustGo Sharing app. Je betaalt alleen per rit. Dit betekent dat laden, verzekering, onderhoud en service altijd zijn inbegrepen.

Hulp nodig bij het gebruik van de app of het gebruik van de auto? De app heeft een helpdesk die via chat en telefonisch 24/7 bereikbaar is. Lees de handleiding en de flyer onderaan deze pagina op de website van de gemeente Lopik..

Bewust duurzaam op weg

Deelmobiliteit is een moderne, duurzame en toegankelijke oplossing voor de mobiliteitsuitdagingen van bedrijven, gemeenten en hun inwoners. Het inzetten van deelauto’s die toegankelijk zijn voor medewerkers én bewoners verhoogt de effectiviteit van de voertuigen, verlaagd de Co2-uitstoot en geeft meer ruimte voor groen. “Een groot voordeel van het gebruik van deelauto’s is dat gebruikers bewuster nadenken of ze wel of niet de auto pakken.” deelt Jeroen van Denderen, Manager (car)sharing en innovatie van Terberg Business Lease Group met ons. “Je rijdt veel bewuster, want je denkt na hoe je op je bestemming wilt komen. De belasting voor het milieu is minimaal en de flexibiliteit en efficiëntie voor de gebruiker maximaal.”

Samenwerking

JustGo, het deelplatform van Terberg Business Mobility, levert de elektrische deelauto’s en het bijbehorende deelplatform, de app en de service.