HomeWizard P1: dé gadget om geld te besparen met je Smart Home

Dankzij technologie wordt onze Smart Home steeds slimmer. Zeker als het gaat om energie- en waterverbruik is het handig om goed bij te houden wat je maandelijks of jaarlijks uitgeeft. Dat is dus precies wat de producten van HomeWizard doen, zoals bijvoorbeeld de P1 Meter. 

Lampen die vanzelf uitgaan of dimmen, gordijnen die vanzelf dicht gaan, een thermostaat die zichzelf instelt als je weg bent: het is allemaal briljante apparatuur. Maar naast al die elektronica blijft het fijn dat je in je Smart Home kunt zien hoeveel stroom en gas dat verbruikt.

De HomeWizard P1 is van Nederlandse bodem

Dit Nederlandse bedrijf heeft hier oplossingen voor gevonden, zoals de P1 Meter. Dat is een kleine dongel die je op de nieuwere versies van ‘slimme’ meters in jouw meterkast kunt plaatsen. Het kabeltje moet in de poort gestoken worden. Bij ‘oudere meters’ voorziet die poort het apparaatje soms niet van stroom, dan moet je de dongel daarnaast even op een stopcontact aan te sluiten met een USB-kabeltje. Daarna is het een kwestie van verbinding maken met Wi-Fi.

Overigens is het ook mogelijk om energieverbruik te checken door middel van slimme stekkers, maar het grote nadeel is dat je er één nodig hebt per apparaat.

Zo’n product valt en staat natuurlijk ook met het gebruik van een app, deze biedt ook soelaas voor mensen met zonnepanelen. De HomeWizard Energy-app is eenvoudig te installeren op een Android of iPhone. Vervolgens krijg je een aantal vragen, dat is eigenlijk een soort uitleg  waarin je weinig gegevens hoeft in te vullen.

Wat bijzonder handig is, is dat HomeWizard P1 rekening houdt met mensen met zonnepanelen. Het zogenaamde ‘terugleveren’ wordt nauwkeurig bijgehouden. Terugleveren betekent dat je overtollige energie via zonnepanelen teruggeeft aan een energiebedrijf. Je bouwt dus een zeker budget op, waar je later weer gebruik van kan maken.

Daar heb je wel een zogenoemde omvormer voor nodig. “De directe koppeling is beschikbaar voor SolarEdge-, Goodwe-, Growatt-, SMA- en Enphase-omvormers”, aldus het bedrijf.

Wat is een omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de energieomzetting tussen verschillende vormen van elektriciteit faciliteert, zoals het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom (DC naar AC) in elektrische systemen. Dit wordt vaak gebruikt in zonne-energiesystemen om de opgewekte gelijkstroom van zonnepanelen om te zetten in bruikbare wisselstroom voor huishoudelijk gebruik.

Er is geen combinatie met andere Smart Home-oplossingen mogelijk

Het enige nadeel is dat HomeWizard P1 en de app niet compatibel zijn met HomeKit, Google Home, Amazon Alexa of andere Smart Home-protocollen. Dat kan irritant zijn als je een volledig geïntegreerd huis wilt ‘bouwen’.

Al met al is deze HomeWizard P1 dus een handig apparaatje. Deze P1 is voor € € 29,95 te koop. Voor meer informatie kun je kijken op https://www.homewizard.com/nl/shop/

LET OP!! Heb je afgelopen jaar via Werk en Inkomen Lekstroom de energietoeslag ontvangen dan krijg je dit apparaat gratis via Duurzaam Lopikerwaard!

Meld je hiervoor dan aan via info@duurzaamlopikerwaard.nl