Meld je aan voor trainingen klimaatambassadeurs en energiecoaches

Heb je interesse in duurzame energie, energiebesparing en klimaatadaptatie? Vind je het belangrijk dat er maatregelen genomen worden? Wil je samen met Duurzaam Lopikerwaard in de gemeente Lopik, buurt of wijk daarmee aan de slag? Meld je dan aan voor trainingen bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en doe mee aan het netwerk van ambassadeurs.

De NMU biedt trainingen over klimaatadaptatie. Ook energiecoaches die hun buren willen helpen met energiebesparing en gedragsverandering, kunnen bij daar terecht voor het opdoen van kennis en ervaring.

Programma trainingen komende tijd

De volgende trainingen staan de komende tijd op het programma en zijn zowel voor klimaatambassadeurs als energiecoaches interessant:

Trainingen voor klimaatambassadeurs

Heftige buien, wateroverlast, of juist langere perioden van hitte droogte. Door klimaatverandering krijgen we er vaker mee te maken, maar je kunt iets doen om de overlast beperken. Er kan van alles om onze leefomgeving mooier én klimaatbestendiger te maken. Je kunt bijvoorbeeld stenen weghalen, meer groen aanleggen, water meer ruimte geven of een duurzaam dak aanleggen.
Ben je betrokken bij bijvoorbeeld Duurzaam Lopikerwaard, dan is dit trainingsprogramma voor ‘klimaatambassadeurs’ precies wat voor jou! Meld je aan en volg de trainingen.

Trainingen voor energieambassadeurs

De motivatie om gasverbruik te verminderen is nog nooit zo groot geweest als nu. En er zijn veel maatregelen die je direct kan toepassen om je energieverbruik te verlagen. Wil jij aan de slag om je eigen energieverbruik en dat van je buurtgenoten omlaag te brengen? Dan is de training tot energieambassadeur iets voor jou!