Werkgroep Hulp Energie Besparing

In het afgelopen jaar zijn de energieprijzen flink gestegen. Daarom betaalde Werk en Inkomen Lekstroom In opdracht van de gemeente Lopik aan inwoners met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau een energietoeslag van maximaal € 1.300, – uit. In februari 2023 wordt dit bedrag verhoogd met € 500,-.

De huishoudens die deze energietoeslag hebben ontvangen, krijgen binnenkort een brief van Werk en Inkomen Lekstroom. Daarin staat een aanbod van gratis ondersteuning door een energiecoach én gratis energiebesparende maatregelen via de gemeente Lopik. De gemeente wil jou namelijk helpen met het uitzoeken hoe jij energie kunt besparen. Want hoe meer je bespaart, hoe lager jouw energieverbruik wordt. Dat betekent dat de rekening ook lager wordt.

Je kunt hiervoor een afspraak maken met een energiecoach van de Stichting Duurzaam Lopikerwaard. Deze afspraak met de energiecoach is gratis. En ook de aangeboden kleine energiebesparende maatregelen kosten jou niets. 

Hoe werkt dit?

  • Om gebruik te maken van een energiecoach neem je contact op met Stichting Duurzaam Lopikerwaard. Dat kan per mail
  • Een energiecoach van Duurzaam Lopikerwaard maakt dan een afspraak met jou.
  • Laat de brief van Werk en Inkomen Lekstroom zien aan deze energiecoach, zo kom je in aanmerking voor deze gratis regeling.
  • De energiecoach kijkt samen met jou naar energiebesparende maatregelen en geeft je advies over jouw energieverbruik.
  • Daarna neemt een vrijwilliger van Duurzaam Lopikerwaard contact met jou op, om de besproken maatregelen (waar mogelijk) in jouw huis aan te brengen. 

Wat kan de energiecoach voor jou doen?

De energiecoach geeft tips hoe jij energie kunt besparen in huis. En met sommige dingen kan de coach de helpende hand bieden. Bijvoorbeeld door radiatorfolie, tochtstrips of andere energiebesparende maatregelen voor jou aan te brengen.

De gemeente Lopik en Duurzaam Lopikerwaard gaan zorgvuldig met jouw gegevens om.

Als je contact opneemt met Stichting Duurzaam Lopikerwaard, gebruiken we jouw gegevens alleen voor deze actie. Daarna worden ze vernietigd.

Deze samenwerking van de gemeente Lopik en Duurzaam Lopikerwaard loopt tot 31 december 2024.

We zijn voor deze werkgroep ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om een ander te helpen met het verduurzamen van de woning. Je kunt je hiervoor aanmelden op onze contactpagina.