De Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft in samenwerking met Soft Energy een collectief opgericht om ondernemers in de Lopikerwaard te begeleiden bij het realiseren van zonne-energie installaties.  Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Natuur & Milieu Utrecht (NMU), de Rabobank Utrechtse Waarden en LTO Zuidwest Utrecht. Door een collectief te organiseren wordt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk en gemakkelijk gemaakt om deel te nemen.

 Werkwijze

Voor geïnteresseerden voeren wij een Quickscan uit. Tijdens een telefoongesprek wordt informatie over de specifieke locatie en de specifieke wensen ingewonnen. Op basis van deze informatie stellen wij een beknopt rapport op over de mogelijkheden van zonne-energie op de locatie. Onder andere wordt aandacht besteed aan kosten, terugverdientijd, jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten en aan fiscale voordelen.

Dit rapport wordt per mail toegestuurd en aansluitend wordt een afspraak gemaakt om dit rapport op locatie te bespreken. Indien de ondernemer deel wil nemen aan het collectief, wordt een deelnemersovereenkomst opgesteld.

Soft Energy selecteert na inventarisatie van de deelnemers een installatiebureau voor het collectief. Wij werken alleen met gerenommeerde partijen die kwalitatief goede materialen gebruiken en degelijk installatiewerk afleveren. Wij selecteren op basis van prijs en kwaliteit waarbij onze jarenlange ervaring een goede waarborg is.

Deelnemers ontvangen van het geselecteerde installatiebureau een gespecificeerde offerte voor een zonne-stroominstallatie. Deze offerte is gebaseerd op de Quickscan.

De ondernemer verleent zelf opdracht aan het installatiebureau. Soft Energy ondersteund en begeleidt de ondernemer in het installatietraject en ziet toe op een correcte uitvoering.

Planning

In februari zijn we gestart met informatie verzamelen en het opstellen van de Quickscans voor de eerste groep van ruim 45 geïnteresseerde ondernemers. Wilt U instappen?  Meld u dan zo spoedig mogelijk aan met bijgevoegd aanmeldformulier. Wij verwachten rond de zomer te starten met het installeren.

Benodigde informatie

Om een goed rapport op te kunnen stellen, zijn een aantal zaken van belang.  Wij stellen het op prijs als geïnteresseerden vooruitlopend op het telefoongesprek de volgende gegevens opzoeken.

  • Een jaarrekening van uw energiebedrijf. Hierop staan ook de kosten van Stedin vermeld. (Bij grootverbruiksaansluitingen (groter dan 3 x 80 Ampère)  krijgt u een aparte rekening van het netwerkbedrijf, Stedin)
  • De grootte van uw aansluiting, dus bv.  3 x 35  Ampère of bv. 3 x 50 Ampère etc. 
  • De aanwezigheid van asbest
  • Voorkeur van de daken waar u eventueel panelen geplaatst zou willen hebben

Kosten

Door een bijdrage van het NMU krijgt u €100 korting op de Quickscan, uw eigen bijdrage is dan €250 (excl. BTW). De Quickscan is een overzicht van de mogelijkheden van Zonne energie op uw locatie. Hierin krijgt u onder andere inzicht in het aantal panelen wat op uw dak past, wat de verwachte jaarlijkse productie is en welke aansluiting hiervoor nodig is. Ook wordt er een financieel overzicht gemaakt met de voor u toepasbare subsidies, de hoogte van de investering en de terugverdientijd.

Deelname

Heb je interesse om deel te nemen? Vul dan hieronder jouw gegevens in en verstuur.  Wij nemen dan contact  op om het traject door te nemen. 

Ga naar “veel gestelde vragen” m.b.t. Zonne-collectief Lopikerwaard. 

 


Noteer mij voor de nieuwsbrief van Duurzaam Lopikerwaard.


Contactpersonen

Indien u op voorhand vragen heeft kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Soft Energy is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van zonne-energie. Sinds 2009 adviseren wij bedrijven en overheden over de mogelijkheden van zonne-energie. Soft Energy is gespecialiseerd in zowel de technische als ook de juridische, financiële en fiscale aspecten van zonne-energie systemen. Wij begeleiden installatietrajecten en organiseren collectieven. Soft Energy is onafhankelijk en niet gebonden aan leveranciers of installateurs.  Bekijk de video.